Conopida cu ardei capia

de Sylvia in Muraturi, 15 Sep 2010 | 16442 vizualizari

 

Eu sunt putin in urma cu muraturile daca am umblat in vacanta dar recuperez din urma :) . Conopida cu ardei rosu este o muratura foarte buna care se poate acompania diverse mancaruri iarna.

In mod normal se combina crengutele de conopida cu ardeii capia intregi eu i-am taiat penru ca am avut borcane mici. Se combina un kilogram de ardei capia cu unul de conopida.

 

INGREDIENTE

  • un kilogram de conopida
  • un kilogram de ardei capia
  • sare,
  • boabe de piper
  • boabe de mustar
  • foi de dafin
  • frunze de telina
  • cimbru si marar uscat
  • hrean
  • apa
  • otet
  • condimente pt muraturi de la dr Otker
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu ardei capia:

  Se cladesc in borcane incepand cu un strat de cimbru uscat si frunze de telina, punem apoi conopida si ardeii, mai alternam cu telina si cimbru, putin marar verde  si cate o frunza de dafin, apoi iar conopida si ardei si terminam iar cu frunze.

 In fiecare borcan punem si cateva boabe de piper intregi si cativa catei de usturoi.  

  Intr-un vas  se pune apa la fiert, cu boabe de mustar, foi de dafin, boabe de piper si o crenguta de cimbru. Cand clocoteste apa se pune  pentru fiecare litru de apa o  de lingura de sare mare si o  de lingura de otet, la aceasta salata am pus in plus o jumatate de plic de praf special pentru muratri de la Dr Otker, din acela dulce-acrisor. Se toarna apa fierbinte peste ele in borcane, punem putina aspirina deasupra, un varf de cutit am pus eu si se infileteaza fierbinti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu ardei capia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Miha 1

15.09.2010, 21:17

Bai...numa io-s lenesa site-ului...

Sylvia 1

16.09.2010, 10:51

Vai fetelor nu ma laudati ca si eu sunt in urma tare cu astea, in we asta mai fac o actiune de pus la borcan ca astept gogonelele aici nu se gasesc am facut comanda speciala la piata de "rosii verzi "

nadina73 1

16.09.2010, 18:38

super eu puneam gogosari cu conopida umplutisuper buni vreau si de aici

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pepene murat